Stiri – Citeste doar ceea ce merita

26 September 2006

Chiar dăunează filesharing-ul industriei muzicale?

Filed under: Stiri IT — Stiri @ 20:03

O întrebare excelentă la care doresc să răspundă cei de la ArsTehnica. Cică s-a făcut un studiu conform căruia reiese că 13 procente din scăderea vânzărilor de CD-uri sunt datorate păcătosului de filesharing. păi cum domnii mei? Când lumea cumpără de pe Internet muzică tăcem, dar când piratează ne batem în piept? Analiza este numită The Impact of Digital File Sharing on the Music Industry: An Empirical Analysis iar datele folosite sunt din anii 1995-2003.
OK – de acord – lumea piratează la greu şi piratează în neştire, dar RIAA şi companiile care produc formaţii pe bandă rulantă ar trebui să ia în considerare că multe piese sunt trecute pe Internet chiar de către autorii lor, multe sunt convertite în format digital pentru că e mai comod să asculţi la ipod decât la CD Player iar faptul că se foloseşte tehnologia P2P pentru a distribui conţinut piratat nu este vina tehnologiei în sine ci a celor care o folosesc în scopuri neorodoxe.
Mai pe scurt: WHO CARES?
Sursa

2 Comments »

 1. Sub 1% din banii pe care-i dai pe un CD intra in buzunarul artistilor, restul ii ia casa de discuri.
  Artistii fac bani din concerte si alte aparitii.
  Cum a zid Davin Draiman (Disturbed): “Nu le-am cerut sa imi protejeze drepturile si nu vreau sa-mi protejeze drepturile dand in judecata copii, tot ce fac ei e sa se protejeze pe ei”

  Comment by Oradeanul — 26 September 2006 @ 23:11

 2. Pai asta e treaba, ca daca stai sa te gandesti putin, nu dauneaza deloc. Daca n-ar fi filesharing nici n-ai prea auzi de anumite muzici, nu mai zic sa cumperi. Asa, asculti, gratuit, si apoi cand e ziua unui prieten poate ii iei albumul original, ca i-a placut si lui…
  Asa ca degeaba se agita ei, ca din multe aspecte filesharingul e bun industriei muzicale. Si o stiu si ei, dar le convine asa si daca ar tacea s-ar prinde toata lumea🙂

  Comment by bedeabza — 26 September 2006 @ 23:12


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: