Stiri – Citeste doar ceea ce merita

26 September 2006

Firefox e mai găunos, dar IE e de 9 ori mai greu de patch-uit

Filed under: Stiri IT — Stiri @ 18:27

Raportul anual (*cough*crap*cough*) al companiei Symantec afirmă că browserul Firefox e mai plin de bug-uri însă ca să faci un patch pentru Internet Explorer durează de 9 ori mai mult. În ultimele luni a crescut şi numărul de vulnerabilităţi pentru browserul Safari. În IE s-au găsit 38 de vulnerabilităţi noi, o creştere de 52% faţă de perioada precedentă a rapoartelor, Safari are 12 gândăcei noi, o creştere de 100% (whooow). Firefox are 47 de vulnerabilităţi, o creştere de (ţineţi-vă bine) 276%.
Desigur că fanii FF s-au simţit jigniţi de raport şi au arătat că atacurile la adresa IE sunt de două ori mai dese iar Symantec a trebuit în cele din urmă să recunoască că aşa şi este. 47% din atacurile îndreptate împotriva browserelor au fost destinate Internet Explorer-ului. Alooo? Domnii de la Symantec? Cât costă la voi un raport zilele astea? Nu de alta dar apare Vista la anul şi ăla nu e browser, e sistem de operare, şi bănuiesc că Microsoft şi-a pus bani la ciorap.
Ca să nu mai vorbim de faptul că durata în care bug-urile sunt rezolvate în FF e de 1 zi iar în cazul IE aceasta ajunge la… 9 zile. Ahem.
Sursa

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: