Cică Munchen trece în sfârşit pe Linux (a câta oară?) şi -deşi cu un an în urma programului iniţial stabilit – 80% din PC-urile instituţiilor guvernamentale ale oraşului vor fi trecute pe Linux până prin 2009. LiMux (numele distribuţiei custom care va fi folosite de ei) este un proiect de 30 de milioane € (”euro” pentru necunoscători). Florian Schiessl, ”chief deputat” (adică ”deputy chief”) al echipei clientului Linux afirmă că The tests are over. We have fixed the bugs and solved some of the problems. Din cauza interdependinţelor nu se va putea trece pe Linux în proporţie de 100%, dar sunt încrezător că prin 2017, armada de pinguini sălbatici prezisă de Nostradamus va reuşi să invade… Whatever
Ca sursă a proiectului a fost aleasă distribuţia Debian. Costurile par să fie mai mari decât cele estimate iniţial, dar nu-i nimic, gemanii au oricum mai mulţi bani decât noi.
Şi ca să facem o referire şi la ştirea anterioară, Schiessl a afirmat că We do not have a goal to compare total cost of ownership. Microsoft stopped supporting NT 4.0, so we must migrate.
Sursa

Advertisements