Ha! Credeaţi că odiseea celor de la Microsoft s-a terminat cu ”Get The Facts”? Nici vorba! Analiştii independenti de la ”Mercer Management Consulting” au fost contractaţi de Microsoft pentru a realiza un nou studiu care dovedeşte – de data aceasta – ca acele companii care tind să se depărteze de UNIX o iau mai nou spre Windows şi nu Linux. Păi vezi Doamne, e mai uşor pentru un admin să folosească un sistem de operare cu care nu a prea avut nici în clin nici în mânecă în ultimii ani şi să renunţe la o clonă UNIX ce se bucură de suport din partea unei companii precum RedHat sau Novell.
În raportul Mercer se ajunge desigur în cele din urmă şi la problema TCO-ului (Total Cost of Ounerşip) care – fără glumă – este mai mic în cazul produselor Microsoft.
Un citat din raport: Many IT executives at companies that migrated from Unix to Linux admitted, when interviewed for this study,” the paper states, “that the decisions to move from Unix to Linux (rather than Windows) often are based on intuitive expectations of savings and preconceived notions about the ease of migrating specific workloads to Linux.
Ce frumos sună…
Sursa

Advertisements