Poate cea mai faină ştire pe ziua de azi (până acum). Auzi tu: Viitorul dezvoltării de aplicaţii nu stă în productivitatea programatorului ci în asamblarea de funcţionalităţi din componente. Sau: De ce să ai nevoie să rescrii o aplicaţie de la zero?
Lăsaţi-mă să vă explic mesajul nu-atât-de-subliminal transmis de aceste două propoziţii:
Cu toţii ştim cine primeşte cei mai mulţi bani pentru studiile comandate de Microsoft. Gartner of course! Şi ceea ce domnii de la Gartner lasă să transpire de aici este faptul că nu ai nevoie de open-source când ai companii precum you-know-who care scrie programele pentru tine. For a price that is… Un fel de ”da-l în **** de OSS, nu te chinui, programatorii sunt oricum nişte fraieri, aplicaţiile se scriu deja singure folosind Visual Studio 2005 (al cărei banner tronează ”din întâmplare” pe site-ul sursei ştirii) iar dumneata în calitate de şef ai privilegiul de a cumpăra fostware proprietar în valoare de…
Cică “the important thing is clarity of role and function.” Asta vorbind desigur de o firmă anume. Traducere: degeaba vine amărâtul tău de admin să îţi spună ”Şefu’… Linux şefu’” pentru că el e prost. Show him who’s boss! Şi dă-i şi două palme pentru impertinenţă. Slap-slap!
Sursa

Advertisements