Stiri – Citeste doar ceea ce merita

30 September 2006

0-Day exploit în Firefox

Filed under: Stiri IT — Stiri @ 22:44

Doi ”hackeri” (vomă, vomă, scârbă, nu vreau să mai aud cuvântul) au declarat că Firefox are o vulnerabilitate care ar putea duce la sfârşitul vieţii pe Pământ. Ei, nu e chiar atât de grav, dar e grav. Problema stă în JavaScript şi afectate sunt şi Windows şi Linux şi OS X. Cică implementarea JavaScript în Firefox e un complete mess iar cei de la Mozilla vor face investigaţii.
Hackerii (bleah, bleah, bleah) afirmă că au cunoştinţă de încă 30 de găuri de securitate dar nu vor nici în ruptul capului să le dezvăluie. Decât să ia 500$ per bug găsit, cei doi preferă să se folosească de FF pentru alcătuirea de reţele botnet. Nu stiu cum sunteţi voi, dar mie îmi miroase a bullshit. Înmulţiţi 500$ cu 30 şi vedeţi câte îngheţate şi-ar putea lua cei doi de banii ăia. Dar nuuuuuu – ei vor zombie PCs… Că e so cuul să fii hecăr.
Sursa

9 Comments »

 1. E şi mai cool să te informezi puţin asupra sensului termenilor folosiţi. Băieţii cu botneturile sunt de regulă script-kiddies şi în cel mai bun caz system-crackers. Hackeri sunt Linus Tordvalds şi echipa, programatorii de la FreeBSD care fac reverse engeneering pt. drivere (atunci când nu se inspira din Linux ;-)) şi mai toţi programatorii inteligenţi care explorează limitele unui sistem sau reinventează roata într-o formă cu 10% mai eficientă.

  Comment by stefantalpalaru — 1 October 2006 @ 0:10

 2. “E şi mai cool să te informezi puţin asupra sensului termenilor folosiţi.”

  Ehhh… pui sub semnul intrebarii cunostintele mele asupra termenului “hacker”? Daca da, ai inteles gresit mesajul “vomă, vomă, scârbă, nu vreau să mai aud cuvântul”.

  Comment by stiri — 1 October 2006 @ 1:09

 3. Of of, nici vorba de botnet herders, ToorCon e o conferintă legată de securitate foarte serioasă, te rog să citeşti mai bine articolele să nu mai împrăştii FUD.

  Comment by Radu Stanca — 1 October 2006 @ 1:36

 4. oh well …back to links

  Comment by Oradeanul — 1 October 2006 @ 2:20

 5. Mon vieux, la ce vrei să mă gândesc cănd zici că nu mai vrei să auzi cuvântul? Eu nu mai vreau să-l aud folosit greşit, e altceva.

  Comment by stefantalpalaru — 1 October 2006 @ 6:08

 6. Acelasi lucru il afirmam si eu.

  Comment by stiri — 1 October 2006 @ 7:35

 7. […] Nu că cineva ar fi surprins, dar poate mai ţineţi minte ştirea de ieri (alaltăieri?) despre cei doi ”hecări” care vorbeau despre cât de găunos e Firefox… https://stiri.wordpress.com/2006/09/30/0-day-exploit-in-firefox/ […]

  Pingback by Raportul despre Firefox sponsorizat de Microsoft « stiri.wordpress.com — 2 October 2006 @ 18:40

 8. […] LOL. După cum era de aşteptat, unul din cei doi… ehhh… ”hackeri” care au afirmat că au cunoştinţă de existenţa a 30 de găuri de securitate în Firefox o dau pe alte cărări acum. El afirmă că în realitate el nu a reuşit să pună mâna pe x calculatoare folosindu-se de Firefox (no shit?!) şi nici nu deţine informaţii despre alte vulnerabilităţi Firefox. Într-o notă similară, click aici. Ce lume… Sursa […]

  Pingback by « stiri.wordpress.com — 3 October 2006 @ 18:51

 9. […] Deşi cei doi ”hackeri” *cough*crap!*cough* afirmau că Firefox are un exploit serios legat de remote code execution, se pare că totul a fost o glumă. Totuşi, cei de la Mozilla îşi iau treaba în serios şi investighează în continuare. Şeful securităţii de la Mozilla, Window Synder (lol – nice name girl!) a afirmat că echipa ei nu a reuşit să reproducă bug-ul. Există totuşi o problemă cu Firefox-ul care permite exploatarea consumului de memorie de către un atacator. Totuşi, exploit-ul este la nivel local şi nu poate fi pus în practică dinafară. Oricum, Mischa Spiegelmock şi Andrew Wbeelsoi s-au cam făcut de râs cu toată tevatura găurilor de securitate. Sursa […]

  Pingback by Mozilla îşi ia treaba în serios « stiri.wordpress.com — 9 October 2006 @ 19:15


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: