Stiri – Citeste doar ceea ce merita

1 October 2006

Bullshit!

Filed under: Stiri IT — Stiri @ 19:08

Dau peste o ştire: Why Microsoft’s Zune scares Apple to the core. Scrisă de cineva de la ComputerWorld. Cu toată obicetivitatea de care sunt capabil la 7 dimineaţa: BULLSHIT!
Cică Zune îi sperie pe cei de la Apple. Ni se dau şi motive: Zune e social, Zune are ecran mai bun, şi preferatul meu, motivul #5: ”Zune is actually pretty cool„…
Alooo? Domnu’ redactor… Nu ştiu cum să-ţi spun, dar cei de la Apple nu dau doi bani pe Zune. De ce? Pentru că de 3-4 ani, când spui ”MP3 player” spui defapt ”iPod”. Pentru că iPod merge şi în OS X şi în BeOS şi în Linux şi nu depinde doar de Windows. Pentru că iPod poate reda formatele proprietare Apple, spre deosebire de Zune care nu ştie încă să ”cânte” formatele ”PlaysForSure” (HA!) ale companiei producătoare. Pentru că merge Linux pe el, pentru că e disponibil în vreo 10 forme şi nu doar versiuni de 30GB, pentru că e făcut de Apple şi NU de Microsoft, pentru că iPod e deja un succes.
Apple is scared. And for good reason – Dacă există un lucru de care Apple s-ar putea teme, este faptul că până şi Microsoft s-ar putea apuca să le copieze design-ul. Dacă au făcut-o cu Google şi au lansat motor de căutare care ”seamănă” (*cough*thieves!*cough*) cu google.com, de ce nu şi cu Apple? O fac mii de firme taivaneze care lansează an după an playere de rahat care arată de juri că-s iPod Nano.
Ştiţi care e problema cu Microsoft? Se lansează în prea multe chestii. Vor să se bată cu Google, cu RedHat, cu Apple, cu IBM, cu YouTube, cu dracu’ şi cu lacu’. Când atenţia ţi-i distribuită în zeci de direcţii, nu mai faci 1 lucru bun ci 10 chestii proaste.
Zune nu va avea succes, după cum succes nu va avea nici Vista. Degeaba bani de promovare. Degeaba reclamă. Zune va fi un ”fâss” ceva mai zgomotos decât ”Get The Facts”. Şi de vină sunt doar producătorii… OK – now I’m pissed!
Sursa

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: