Wohaaaa! Un articol bestial: unde şi când şi cum a dat chix compania Apple. Începem cu Mac-ul original: costa 1.495$ dar John Sculley a găsit de cuviinţă să mărească preţul la 2.495$. Vine din urmă Steve Jobs care triplează preţul şi prezice că până la sfârşitul lui 1985 va vinde 2 milioane de mac-uri. A vândut 250.000 (lol).
A doua greşeală a fost Apple FileServer pentru care era gata hardware-ul dar software-ul era în aer. Aşa că cei de la Apple s-au gândit să facă o reclamă care să şocheze audienţa: un şir de oameni legaţi la ochi care urcau o pantă. La capătul drumului, ajunşi în vârful unui munte, fiecare îşi dădea jos legătura de la ochi şi se arunca în gol… (WTF?!?) Normal că nimeni nu a priceput mesajul.
O altă mare greşeală – conform autorului articolului – a fost faptul că nu l-au dat afară pe Steve Jobs mai repede. CU asta nu prea sunt de acord, but anyway. Se vorbeşte puţin de Lisa (care după mine a fost cel mai mare eşec al companiei). Un minus pentru Jobs: a combinat echipele de dezvoltare de la Apple Lisa şi Macintosh, iar în ziua combinării celor două le-a spus la toţi că ”the Lisa team really fucked up” (lol!). Cam atât despre moralul angajaţilor.
Urmează alte greşeli, mai mult sau mai puţin interesante. Anyway, articolul e funny.
Sursa

Advertisements