Hotărârea nr. 1028/2006 din 09/08/2006 aduce câteva excelente beneficii celor care lucrează cu PC-ul. De exemplu, angajatorul are obligaţia de a-ţi plăti controlul la ochi la angajare, şi periodic pe parcursul angajării. Dacă se constată că ai nevoie de ochelari, se cumpără pentru că aşa trebuie.
Lucratorii trebuie sa beneficieze de un examen corespunzator al ochilor si al vederii, efectuat de o persoana care are competenta necesara:
a) inainte de inceperea activitatii la ecranul de vizualizare, prin examenul medical la angajare;
b) ulterior, la intervale regulate;
c) ori de cate ori apar tulburari de vedere care pot fi cauzate de activitatea la ecranul de vizualizare.

Mai mult…
Masurile luate potrivit art. 12-14 nu trebuie sa implice in nici un caz costuri financiare pentru lucratori.
Deci nu TU plăteşti ci şeful.
Ai dreptul la un scaun ergonomic, la condiţii de securitate in special in ceea ce priveste eventualele riscuri pentru vedere, probleme fizice si solicitare mentala.[…]
Angajatorul trebuie sa planifice sarcinile lucratorului astfel incat folosirea zilnica a ecranului de vizualizare sa fie intrerupta periodic prin pauze sau schimbari de activitate, care sa reduca suprasolicitarea in fata ecranului de vizualizare.
Un alt paragraf interesant este fiecare lucrator trebuie sa fie instruit cu privire la modalitatile de utilizare a postului de lucru inainte de a incepe acest tip de activitate si ori de cate ori organizarea postului de lucru se modifica semnificativ.
Să vă citez şi articolul meu preferat:
Incalcarea prevederilor prezentei hotarari atrage raspunderea contraventionala, civila sau penala, dupa caz.
Legea a intrat în vigoare la 1 octombrie.
Sursa

Advertisements