Stiri – Citeste doar ceea ce merita

3 October 2006

Românii: cea mai periculoasă specie din Italia

Filed under: Stiri Economie — Stiri @ 21:06

I’m gonna take his place
Gonna vindicate the human race
Better watch out
‘Cause I’m a war machine
Six Feet Under – War Machine (Kiss cover)

Un articol din “Il Tempo” afirmă că românii sunt cea mai periculoasă şi mai violentă rasă de pe planetă. Cică suntem capabil să ucidem pentru un pumn de mărunţiş…
Cică ne ocupăm doar cu ”prostituţie, jafuri, clonarea cărţilor de credit, imigraţie clandestină”. Articolul este semnat de Augusto Parboni şi aduce injurii la adresa României. Auzi tu: “nu se tem de nimic, dispreţuiesc chiar şi viaţa copiilor şi a femeilor, acţionează mereu în grup pentru a-şi duce la bun sfârşit nenumăratele lor activităţi criminale“. Cică ”deţin monopolul prostituţiei şi al clonării de carduri”. Românii ”sunt cetăţenii României care de ani întregi ne terorizează ţara”… Îmi înghit acum înjurăturile pe care le-am scos pe gură acum câteva minute. Nu ţin la ţara asta, nu sunt naţionalist, nu dau doi bani pe meciurile România vs. Italia, dar articolul este o exagerare şi o ştim cu toţii. Când vine vorba de forţă de muncă ieftină, nu îi aud pe patronii Italieni strigând ”afară cu românii din Italia!”. În schimb, când un bar plin de români este devastat de italieni, apar asemenea articole…
Ca să nu mai vorbim de valurile politice pe care acest articol le va stârni în relaţia România – Italia. Pe de altă parte, este adevărat că există mulţi români care merg în Italia ”la cumpărături” (a se citi ”la furat”).
În orice caz, articolul din ”Il Tempo” este o nouă bulină neagră acordată României care cam face să pălească intrarea noastră în UE. Da – avem cerşetori, avem prostituţie, avem hoţi de maşini şi valutişti şi avem o rată a corupţiei de îţi vine să verşi, dar eu nu mă consider nici hoţ, nici curvă, nici nu iau mită şi nici nu cerşesc.
Domnule Parboni, nu ştiu care român ţi-a furat portofelul sau ţi-a violat nevasta, dar coboară cu picioarele pe Pământ! Tirajul se poate vinde şi fără ştiri de scandal.
După cum ne descrie domnul Parboni, suntem o haită de animale însetate de câştig rapid, ne folosim copiii pe post de pavăză împotriva gloanţelor bieţilor poliţişti italieni şi masacrăm adolescenţi ca să le vindem organele genitale pe piaţa neagră. Nu noi suntem cei care muncim pe bani mărunţi spălând vase. Nu surorile noastre sunt cele sechestrate de italieni, nu lor li se confiscă paşapoartele. I could tell you stories… Am lucrat la o agenţie de intermedieri forţe de muncă acum mulţi ani… Trimiteam oameni la lucru în Italia. The things I’ve heard…
Aici nu se vorbeşte de femeia ameninţată cu pistolul pentru că a vrut să-şi părăsească locul de muncă prost plătit. Sau de amicul meu care s-a îmbolnăvit în Italia şi a fost scos pe sus din spital pe motiv că nu avea asigurare. Sau de faptul că pe cartea de muncă a românilor scrie 700Euro iar în mână primim doar 150. Sau despre cum la 20 de români li s-a promis un loc de muncă în Italia şi au fost ţinuţi fără apă şi mâncare timp de 6 zile, trăind din mâncarea pe care şi-o puseseră cu ei ca ”snack pentru drum” Vin toţi parveniţii din Italia în România ca să ducă o viaţă pe care acolo nu şi-o mai permit, ies la cafele cu fete care le-ar putea fi nepoate, iar după ce li se termină monetarul şi dă faliment fabrica de pantofi, se întorc în Italia cu coada între picioare şi le povestesc soţiilor cum i-au furat românii.
Hei domnule Parboni, ieşi cu capul din spaghetti şi miroase-ne… realitatea.
Sursa

Sursa2

5 Comments »

 1. […] Tot despre asta mai poti cici aici. […]

  Pingback by Oradeanul.com - jurnal de Oradea - blogging is trendy » Blog Archive » La Piovra — 3 October 2006 @ 21:10

 2. Inca o semnalare: http://fara-sens.org/2006/10/unetnia-sempre-in-cronaca-nera.html

  Comment by stiri — 3 October 2006 @ 21:12

 3. Rade ciob de oala sparta.
  Rad – sau ma bine zis se plang de atrocitatile comise de catre romani, Italienii, adevaratii tigani ai Europei, natia care s-a batut cu pumnul in pipt in timpul razboiului si a luat-o pe coaja in nenumarate randuri, de la Francezi, de la Englezi (vezi campania din Egipt), o rasa de cacanari cum s-ar spune… dar cu gura si gaura mare.
  Oricum, daca tot e sa vorbim de infractionalitate, sa nu uitam ca orice om, in momentul cand se gandeste la Italia ii vin in minte trei cuvinte: Pizza, mafia si fotbal. Ei bine, mafia nu e o inventie romaneasca. Macar de-ar fi, si v-ar trage-o peste tot natie de macaronari si mancatori de broaste… huo!

  Comment by Alakon — 4 October 2006 @ 1:41

 4. Daca articolul acesta are suficienta rezonanta in massmedia din Ro, atunci nu poate fi decat benefic pentru ca ii mai scutura putin pe “cei de sus” din conducere.

  Comment by wooptoo — 4 October 2006 @ 2:57

 5. Au si ei “Vadimii” lor🙂 Oare cand si-o fi luat ultima oare pastila ?

  Comment by LuxDesign28 — 7 June 2011 @ 8:33


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: