Nick McGrath, şeful diviziei ce se ocupă de strategia platformelor la Microsoft, a oferit un interviu site-ului ZDNet, interviu în care răspunde la nişte întrebări cel puţin interesante. Nick vede curentul open-source ca fiind ”matur” (trebuie să recunoaştem că e un pas înainte faţă de vechiul ”open-source e precum cancerul!”). McGrath nu crede că lumea trece pe Linux din ce în ce mai des (te cred şi eu – afirmă contrariul şi rămâi şi fără job). La întrebarea sâcâitoare ”atunci de ce a trecut Munchen pe Linux?”, Nick afirmă că We continue to work with them, and we respect the decision they’ve made.
Este întrebat de ce ar prefera cineva un produs costisitor în locul unui open-source care nu necesită cheltuieli, iar reprezentantul Microsoft ne spune că
You might get a free car from your uncle. But you’re the one who ends up with the mechanical bills.
Ahhh… trebuia să vină şi asta. Nick este întrebat ”What about security? Windows has more vulnerabilities than Linux.” Iar răspunsul este ”Nu este aşa. Raportul Forrester afirmă că Microsoft repară bug-urile în 25 de zile iar RedHat în 57. Noi rezolvăm mai repede problemele”. Say what?!?
Şi aici fac o binemeritată paranteză.
Deci: să ne luăm ca proştii după ce spune un studiu Forrester comandat de… aşa.. şi nu după ce ştim noi că e adevărat. Că vezi doamne – dacă RedHat lansează patch-uri OFICIALE tot la 57 de zile (bullcaca again) asta înceamnă că toate celelalte distribuţii se aliniază cu această companie şi refuză să dea publicului ultimele bugfix-uri din CVS/SVN. But they fix problems faster… Cum ar fi bug-urile din Internet Explorer. Sau XP-ul care e vechi de 5-6 ani. But they fix problems faster.
O altă întrebare sâcâitoare:
But Microsoft vulnerabilities are generally more severe though.
Iar răspunsul monosilabic al zilei este
No
Lol. OK. M-ai prins aici Nick. You’re living in denial Nick!
Nick ne mai spune că nu există planuri de a porta MSOffice pe Linux: If people want to run Office they buy Windows. Or a Mac.
Şi acum, ce cred eu că a fost scos din respectivul interviu:
Deci Linux e mai secure decât Windows?
Nu.
Dar…
Am spus NU!
Dar totuşi, apar găuri de securitate mai severe decât…
Nu!
Dar rapoartele arată că…
NU!
Dar…
NU!
Am prins ieri un spyware…
NU!
Nick?
Nu… NU şi NU!
Alo? Nick?
Nu…
Nick, ne auzi?
Nu…

Sursa

Advertisements