Stiri – Citeste doar ceea ce merita

10 October 2006

Mai contează ”Windows”?

Filed under: Stiri IT — Stiri @ 1:55

Nu eu vă întreb, ci Charles Cooper de pe cnet.com. Într-un extensiv articol de pe site, el discută despre era de glorie a Windows-ului şi recenta achiziţie YouTube de către Google. Despre cum Adobe şi Symantec fac lobby la Comisia Europeană ca să scape de viitorul sumbru pe care îl pregăteşte Vista pentru respectivele companii.
Se vorbeşte despre XML şi posibilul pericol pe care acest format în reprezintă la adresa PDF-ului.
Ideea de bază a articolului este că PC-ul se mută încet-încet pe Internet iar sistemele de operare devin… obsolete.
Sursa

4 Comments »

 1. mie imi pare o timpenie enorma ideea ca sistemul de operare se muta pe internet sau aplicatiile. sa-l vad eu pe ala care-si scrie un referat pe internet cind are un dial-up sau cind se gindeste ca muncitorii aia harnici care sapa la canalizare baga imediat cupa excavatorului in cablul de la compania ce-i da internet prin cablu. mai fuses in urma cu vreo 10 ani isteria cu “thin client”, peste tot umplusera comapniile cu un server si un catralion de thin clients, dar s-au calmat dupa un timp.

  Comment by kero — 10 October 2006 @ 2:25

 2. Cine are dial-up nu isi copiaza nici filme, nici muzica ci isi cumpara CD-uri. Cine are dialup, invata si merge la biblioteca, si nu copiaza referate de pe referate.ro. Asa ca ideea aplicatiilor online nu e chiar atat de absurda. Ia vezi aplicatia spreadsheet a lui Google sau FreeNX sau alte chestii.🙂

  Comment by stiri — 10 October 2006 @ 6:42

 3. writely.com also rocks.
  dintre toate asta mi se pare cel mai folositor

  Comment by graymer — 10 October 2006 @ 7:50

 4. Sincer, intr-un viitor posibil, ar putea exista sisteme de operare “online” (in care doar un minim strict necesar (e.g: bootloader) este instalat pe calculatorul clientului, restul venind de la server.
  Bineinteles, acum nu exista conexiune care sa faca fiabil asa un sistem de operare pentru publicul larg, alt scop fiind probabil amuzamentul unor genii de la MIT cu prea mult timp la dispozitie si lipsa de proiect pentru fondurile de la guvern (God bless America [/irony]).
  Desigur, in conditia in care ar ajunge sa existe asa ceva, ar fi un adevarat iad pentru client (din punct de vedere al libertatii). Adica.. “Nu ai platit abonamentul, nu lucrezi la pc” sau alte cretinitati de genul “Detectam program piratat, shutting down” (ma rog, exista si exemple mai bune).
  Sincer, daca se intampla asa ceva, nu poate veni decat de la Microsoft, Timewarner AOL sau noul mare (si aproape) rau Google.
  Oricum, Linux va ramane (sper) sistemul de operare care este (nu trebuie sa mai adaug chiar nimic) iar in cazul in care va aparea asa ceva (chiar daca va durea imposibilitatea de a-mi satisface multe din maniile de gamer)… Linux for ever!

  Comment by Pax — 11 October 2006 @ 13:51


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: