Mobime.ro a realizat un studiu in perioada 1 martie -15 mai cu privire la comportamentul de consum de internet mobil. Astfel, din cei peste 1.350 de utilizatori chestionati, peste 46% au completat ca navigheaza pana in 125 de MB/luna. Restul de 54% se impart in persoane care navigheaza pana in 500 de mb/luna (28%) sau care navigheaza 1000 de mb si peste (26%).

De altfel, concluzia ca romanii navigheaza putin pe mobil este confirmata si de studiul recent al Gallup, care afirma ca accesul la Internet prin intermediul conexiunilor mobile este realizata preponderent de pe laptop (42%) si desktop PC (31%), telefonul mobil fiind folosit doar in 25% dintre cazuri.

Acelasi studiu releva ca 31% dintre cei care folosesc internet mobil obisnuiesc sa plateasca o conexiune cu abonament lunar si trafic limitat cu plata traficului suplimentar, iar 20% dintre ei au abonament cu trafic initial limitat si cu scaderea vitezei maxime de transfer pentru traficul suplimentar.

Site-urile cel mai des accesate de pe mobil sunt cele de stiri, orele de maxim acces fiind intre 8 si 9 dimineata, cand desktop-urile genereaza un trafic foarte mic conform unui studiu trafic.ro.

Sursa

Advertisements