Stiri – Citeste doar ceea ce merita

27 May 2011

Profitul Raiffeisen International în România a scăzut cu 56% în primul trimestru

Filed under: Stiri Economie — Tags: , — Stiri @ 21:45

Grupul austriac Raiffeisen International a înregistrat în România un profit după taxe de 16 milioane euro în primele trei luni, cu 56% mai mic faţă de aceeaşi perioadă din 2010, arată raportul publicat joi de grup. În primele trei luni din 2010, profitul după impozitare al Raiffeisen International în România a fost de 37 milioane euro. Provizioanele constituite de Raiffeisen au stagnat la 16 milioane euro în primele trei luni, comparativ cu acelaşi interval din 2010, însă au scăzut cu 20% faţă de un nivel de 20 milioane euro în ultimul trimestru al anului trecut.

Activele grupului pe piaţa din România au ajuns la 6,12 miliarde euro în martie 2011, faţă de 5,864 miliarde euro cât erau în martie anul trecut, în timp ce la finalul anului trecut se situau la 6,227 miliarde euro.

Venitul net din dobânzi a fost de 59 milioane euro în primele trei luni, faţă de 60 milioane euro în aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce venitul din comisioane a scăzut la 45 milioane euro, de la 47 milioane euro în aceeaşi perioadă din 2010.

Totodată, cheltuielile administrative au fost de 71 milioane euro în primele trei luni, comparativ cu 68 milioane euro în acelaşi interval din 2010.

Grupul Raiffeisen este reprezentat în România prin: Raiffeisen Bank, Raiffeisen Leasing, Raiffeisen Capital & Investment, Raiffeisen Asset Management, Raiffeisen Investment România, Raiffeisen Banca pentru Locuinţe.

Sursa

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: