Tags

,

Cunoştinţele aprofundate de matematică şi algoritmi sunt atuul cu care softiştii români s-au prezentat în faţa şefilor companiei americane Yahoo! S-au făcut remarcaţi, iar cu puţin noroc, ar putea fi şi recrutaţi. Pe de-o parte, datorită implicării în proiecte realizate de cele mai mari companii din lume, pe de altă parte, din cauza celor care îşi folosesc cunoştințele pentru a ataca diverse site-uri, softiştii români au câştigat o reputaţie care i-a determinat pe şefii Yahoo! să vină la Bucureşti pentru a-i cunoaşte mai bine. 

Cu ce se deosebesc hackerii români de ceilalţi hackeri? “Am remarcat că sunt mult mai mulţi hackeri preocupaţi de hardware decât la alte evenimente, mai ales cele interne”, a declarat Raymie Stata, Chief Technology Officer al Yahoo!.

“De asemenea, cred că românii sunt foarte buni la algoritmi și matematică. De fapt, Andrei Broder, unul din managerii Yahoo! Advertising, este român şi mi-a fost coleg timp de mai mulți ani şi chiar asta este specialitatea lui: este foarte bun la algoritmi. Experiența în acest domeniu, pe care eu am remarcat-o, este caracteristică regiunii”, a mai spus el.

În plus, asemenea colegilor din alte ţări, hackerii români îşi doresc să le fie recunoscute cunoştinţele, ceea ce îi motivează să se ajute între ei ori de câte ori este nevoie.

Sursa

Advertisements