Stiri – Citeste doar ceea ce merita

29 May 2011

Manuscrisele lui Cioran au ajuns la Academia Română

Filed under: Stiri Cultura — Tags: , — Stiri @ 16:32

Manuscrisele din fondul Cioran, donate Academiei Române de omul de afaceri George Brăiloiu, au intrat în posesia prestigiosului for de cultură, a afirmat sâmbătă Gabriela Dumitrescu, şeful Departamentului “Manuscrise Carte Rară” din cadrul Bibliotecii Academiei Române (BAR). Gabriela Dumitrescu a afirmat că mai multe amănunte legate de conţinutul preţioasei donaţii vor fi oferite, miercuri, la ora 12,00, în cadrul unei conferinţe de presă, desfăşurate în Sala Heliade Rădulescu a BAR, la care vor participa membri ai conducerii Academiei Române.  George Brăiloiu, în vârstă de 42 de ani, a câştigat în 7 aprilie licitaţia de la Paris prin care s-au dat spre vânzare manuscrisele şi documentele lui Emil Cioran. Românul stabilit în SUA a cumpărat lotul cu 405.000 de euro. În 12 aprilie, omul de afaceri a anunţat public că le-a donat Bibliotecii Academiei Române.

George Brăiloiu, avocat şi broker în SUA, deţine compania KDF Energy prin care a cumpărat lotul de documente. Românul se ocupă cu vânzarea de certificate de emisii de gaze cu efect de seră, activitate prin care, în 2009, a reuşit să-şi crească afacerile de o sută de ori, de la 1 la 100 de milioane de euro.

Printre manuscrisele şi documentele lui Cioran scoase în 7 aprilie la licitaţie, la hotelul Drouot Richelieu din Paris, s-au numărat: Caiete manuscrise – “Jansenismul”, “Pamflet şi pamfletar”, “Consideraţiuni asupra problemei cunoştinţei la Kant”, “Schimbarea la faţă a României”, cărţi poştale şi scrisori adresate părinţilor şi altor rude, diploma de bacalaureat, datată 5 octombrie 1928, diploma de licenţă în filosofie şi litere, datată 23 iunie 1932, abonamente de tren, fişe de lectură.

Sursa

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: