Stiri – Citeste doar ceea ce merita

30 May 2011

Traian Igaş, şeful de la Interne: Angajaţii MAI vor primi salarii reduse cu 30% în decembrie dacă nu se fac concedieri în poliţie

Filed under: Stiri Social — Tags: , — Stiri @ 17:59

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat, luni, că angajaţii MAI vor primi salarii reduse cu 30%, dacă nu se vor face concedieri în rândul poliţiştilor, informează Mediafax. “Trebuie să reţineţi următorul lucru: dacă nu facem aceste disponibilizări, salariaţii MAI vor primi în decembrie cu 30% mai puţin la salariu”, a spus Igaş. Proiectul privind disponibilizările poliţiştilor a fost respins de Camera Deputaţilor, săptămâna trecută, fiind înregistrate 150 de voturi “pentru”, 132 “împotrivă” şi opt abţineri. Pentru adoptare ar fi fost necesare 167 de voturi favorabile. Proiectul de act normativ fusese respins anterior şi în Senat. Camera Deputaţilor este for decizional în cazul acestui act normativ.

În şedinţa de miercuri a Guvernului, premierul Emil Boc i-a cerut lui Igaş o analiză a posibilelor variante alternative de restructurare a ministerului.

Pentru încadrarea în bugetul de circa 1,7 miliarde de euro, circa 18.000 de angajaţi MAI ar fi trebuit concediaţi în acest an, în două etape, potrivit Mediafax.

Printre angajaţii MAI se află: poliţişti, cadre militare în activitate, soldaţi şi gradaţi voluntari, preoţi militari, funcţionari publici şi personal contractual.

Sursa: http://www.adevarul.ro

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: