Tags

,

Premierul italian spune că muncitorii români sunt „oameni de încredere, care muncesc serios“. Premierul italian a remarcat cu admiraţie măsurile de austeritate ale Guvernului Boc şi este convins că românii îl vor aprecia până la urmă. Primit cu covor roşu şi cu tot onorul de şeful Guvernului român, Emil Boc, Silvio Berlusconi a ascultat cu ochii închişi imnurile celor două ţări. Şeful Executivului român a dat mâna cordial cu omologul de aceeaşi statură (ceea ce nu i-a pus probleme de protocol – de genul podiumuri sau reglarea microfonului la conferinţa de presă) şi i-a prezentat Regimentul de Gardă Mihai Viteazul. Cu obişnuiţii pantofi cu tocuri mai înalte, mascate de tivul lung al pantalonilor, Berlusconi a mulţumit soldaţilor în limba română: ,,Vă mulţumesc!” şi apoi în italiană s-a arătat recunoscător pentru primirea călduroasă. ,,Să trăiţi!”-ul militarilor români l-a făcut să iasă din amorţeală pe ,,Il Cavaliere”. Ce i-a interesat pe jurnaliştii italieni

Timp de 20 de minute, cât a întârziat Berlusconi, jurnaliştii italieni au avut ocazia să filmeze breaking news-ul de pe posturile româneşti de ştiri, care titrau cu litere galbene că în Italia e scandal cu audierile premierului, iar acesta e în vizită în România. Ziariştii din Peninsulă au părut mai degrabă interesaţi de vizita în România ca să-l poată întreba pe şeful guvernului lor despre înfrângerea în alegerile municipale, mai cu seamă în Milano (oraşul natal al premierului), considerat seful PdL şi al berlusconismului. „Dacă azi este vizita în România ca să evite audierile în procesele pe care le are, mâine o să fie în altă ţară, poate Franţa, cu acelaşi scop”, a comentat o jurnalistă italiană care a însoţit delegaţia premierului Berlusconi.

România nu e 100% membrĂ UE

Premierul Emil Boc a apreciat că reuniunea interguvernamentală româno-italiană este ,,o oportunitate excepţională de a consolida parteneriatul politic, social şi economic” între cele două ţări. Şeful guvernului român a amintit că Italia este al doilea partener comercial al României. La masa discuţiilor a fost prezentă, în plus faţă de ce anunţa Executivul pe site-ul său, şi ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

Sursa: http://www.adevarul.ro


Advertisements