Tags

,

Cutremul în Liga I. Configuraţia campionatului intern a fost modificată radical după ce Comisia de Licenţiere a decis retrogradarea echipelor Poli Timişoara şi Gloria Bistriţa. Consecinţele retrogradării celor două cluburi: Sportul, ultima clasată în Liga I, rămâne în primul eşalon, iar din Liga a doua vor promova cinci echipe în loc de patru. Vaslui va juca în preliminariile Ligii Campionilor, iar Gaz Metan va evolua în Liga Europa. “Decizia Comsisiei de Apel este definitivă. Evaluarea documentaţiei a fost făcută de către experţi. În urma evaluării documentaţiei prezentate de fiecare club la data limită de 31 martie, administraţia de licenţiere a propus refuzarea licenţelor, pe motiv de datorii, cluburilor următoare: SC Timişoara SA, CS Gloria 1922 Bistriţa, FC U Craiova, CS Gaz Metan Mediaş, FCM Tîrgu Mureş, SC CFR Cluj 1907 SA, ACS Victoria Brăneşti, CS Unirea Urziceni SA. Dintre cluburile de mai sus, am constatat că în cazul Timişoarei si Bistriţei, documentele financiare ale cluburilor sînt irelevante.

Prin divizarea clubului şi desprinderea din patrimoniu, clubul Timişoara trebuia să dovedească că datoriile restante la 31 decembrie 2010 nu mai sînt restante prin compensare, în cazul noii societăţi, la termenul limită de 31 martie 2011. În aceste condiţii, eu şi expertul financiar am considerat ca sînt motive pentru a apela acordarea licenţei Timişoarei. Poli nu a dovedit că a plătit datoriile vechii societăţi şi cele către Benfica Lisabona, în cazul transferului lui Laszlo Sepsi”, a spus Duru.

“Am avut trei cazuri de apel. Timişoara, Bistriţa şi Craiova n-au primit licenţa”, a completat Alexandru Mincu, preşedintele Comisiei de Apel. Cele trei echipe vor fi retrogradate direct în Liga a treia!

Advertisements