Tags

,

În fiecare zi apare o altă teorie a conspiraţiei. Povestea zilei e că Dominique Strauss-Khan a fost victima unei înscenări şi că a fost arestat deoarece aflase că nu mai e aur în Fort Knox. Povestea e bazată, se pare, pe îngrijorările lui DSK din cauză că SUA ar fi oprit livrările promise, de 191,3 tone de aur, ce urmau a finanţa Drepturile Speciale de Tragere şi a pune bazele unei monede de rezervă alternative. Apoi, Vladimir Putin iese şi sugerează că arestarea lui DSK a fost o înscenare. Dar s-a afirmat că DSK, numai cu câteva zile înainte, le spusese prietenilor că se teme că i se va înscena ceva chiar de către premierul rus. Şi acum, un alt bancher proeminent, egipteanul Mahmoud Abdel-Salam Omar, a fost arestat la New York pentru motive similare. Se pare că, atunci când aceşti oameni bogaţi şi puternici ajung la o anume vârstă, înnebunesc. Sau e ceva mai sinistru? Cele mai notabile teorii ale conspiraţiei sunt: acoperirea existenţei extratereştrilor şi a OZN-urilor, grupul Bilderberg, masonii, Protocoalele Înţelepţilor Sionului,  „11 septembrie a fost autoprovocat” – şi ele au mulţi adepţi (chiar dacă sunt demascate drept minciuni). Mulţi îi consideră pe teoreticienii conspiraţiilor ţăcăniţi şi ei se consideră mai sănătoşi, mai deştepţi şi mai bine informaţi.

Dar cei mai mulţi oameni, dacă nu toţi de pe planetă, sunt teoreticieni ai conspiraţiilor. Numai scara variază. O conspiraţie e un complot hain, ilegal, perfid, făcut în secret de doi sau mai mulţi oameni.Aţi intrat vreodată într-o cameră chiar când conversaţia s-a încheiat? Mulţi politicieni şi susţinătorii lor sunt teoreticieni ai conspiraţiei.

Înainte de alegeri, conservatorii au spus că nu se vor atinge de Sistemul Naţional de Sănătate, dar, aşa cum orice susţinător al laburiştilor vă va spune, există un plan secret pentru privatizarea lui. Imigraţia în timpul laburiştilor avea scopul de a umple golurile de pe piaţa muncii. Nu, spun conservatorii. Era un complot pentru a umple ţara cu susţinători ai laburiştilor. Iar presa şi publicul absorb fiecare silabă. Câte zvonuri nu apar în fiecare companie, de fiecare dată când managementul face un anunţ? Aş spune că numai o persoană-robot, fără conceptul egoului, nu a crezut niciodată că există o conspiraţie împotriva sa.

Sursa: http://www.adevarul.ro

Advertisements