Tags

, ,

Aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen fără frontiere ar putea să fie efectivă la sfârşitul lui 2012 şi să se realizeze în etape, a anunţat joi, la Luxemburg, ministrul francez de Interne, Claude Gueant, relatează AFP, preluată de Mediafax.ro. “O primă etapă ar fi în toamna (lui 2011), cu o deschidere a frontierelor aeriene în prezenţa ofiţerilor de poliţie din alte state”, a precizat el. “România şi Bulgaria sunt de acord”, a dat asigurări ministrul francez. Gueant a subliniat eforturile importante depuse pentru a pune aeroporturile din cele două ţări în conformitate cu normele prevăzute.

“Cea de-a doua etapă ar interveni mai târziu, în 2012, prin deschiderea frontierelor terestre, şi acolo cu ajutorul poliţiştilor de frontieră din alte state UE”, a adăugat el.

“Dar asta dacă totul merge bine, dacă vom fi primit asigurările pe care le aşteptăm privind eficacitatea măsurilor pentru a lupta contra corupţiei, deoarece aceasta poate slăbi protecţia frontierelor externe”, a avertizat el.

Sursa: http://www.cotidianul.ro

Advertisements