Stiri – Citeste doar ceea ce merita

11 June 2011

Puterea nu mai vrea referendum pentru desfiinţarea sectoarelor în Bucureşti

Filed under: Stiri Politica — Tags: , , — Stiri @ 10:41

Preşedintele Traian Băsescu a avut ieri-dimineaţă o întrevedere cu primarul general Sorin Oprescu, cu primarii de sector şi cu şefii grupurilor politice din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti, discuţiile vizând consultarea bucureştenilor cu privire la desfinţarea sectoarelor. Preşedintele nu a făcut decât o scurtă declaraţie la intrarea în sediul primăriei: „Vreau să văd care-i finalitatea referendumului. Nu trebuie discreditată ideea de referendum, asta este foarte important”. O oră şi jumătate mai târziu, toţi primarii de sector îi dădeau dreptate şi imediat s-a hotărât convocarea unei şedinţe a consilierilor generali prin care să abroge hotărârea prin care se stabilea ca referendumul să aibă loc la 26 iunie. Iniţiativa unui referendum a pornit de la propunerea PDL de desfiinţare a sectoarelor şi a fost susţinută până acum de principalul partid de guvernământ. Discuţii despre Zona Metropolitană

„Preşedintele a atras atenţia că referendumul se îndreaptă spre o direcţie greşită şi că acest concept este dus în derizoriu, pentru că nimeni nu ştia ce se dorea de la această consultare. Ni s-a recomandat atât nouă, primarilor şi liderilor partidelor politice din Consiliul General, cât şi parlamentarilor, să uităm de toate proiectele de lege legate de reorganizarea administrativă a Capitalei”, a explicat Neculai Onţanu, edilul sectorului 2.

El a mai adăugat că  opţiunea pentru Bucureşti, în viziunea preşedintelui Băsescu, este extinderea peste Ilfov, adică să se creeze Zona Metropolitană Bucureşti (ZMB). Potrivit celor prezenţi la întrevedere, în cursul acestei veri vor urma alte discuţii pe marginea formei viitoare de organizare a regiunii Bucureşti-Ilfov.

Sursa: http://www.adevarul.ro

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: