Tags

,

Adresele web se vor putea termina curând cu orice cuvânt, în orice limbă, nu numai cu sufixe de tipul “.net”, “.com” sau “.org”, deoarece Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) a decis crearea de noi domenii online. în prezent există doar 22 de domenii de internet, precum şi circa 250 de domenii asociate unor ţări, precum “.ro”, “.it”, “.fr”. Cererile de aprobare vor putea fi trimise la ICANN începând cu 12 ianuarie 2012, informează BBC News Online. Reprezentanţii ICANN se aşteaptă ca oraşele şi corporaţiile să fie printre primele care vor cere un domeniu cu numele lor şi care să fie dispuse să plătească cei 185.000 de dolari pentru înregistrarea şi implementarea de noi sufixe.

ICANN a luat această decizie după un proces de negocieri de şase ani şi este cea mai mare schimbare din lumea internetului de la introducerea domeniului “.com”, în urmă cu 26 de ani, informează BBC News.

Anul trecut, ICANN a lansat sistemul care permite introducerea adreselor web scrise cu caractere non-latine, un “moment istoric” în lumea online.

Sursa: http://www.adevarul.ro

Advertisements