Stiri – Citeste doar ceea ce merita

24 June 2011

Comisia Europeană îi taie aripile lui Băsescu! Reorganizarea administrativă a României nu este văzută cu ochi prea buni la Bruxelles

Filed under: Stiri Politica — Tags: , , , — Stiri @ 18:43

Comisarul european pentru politică regională, Johannes Hahn a declarat într-un interviu acordat Econtext.ro că România trebuie să-şi pună în aplicare programele de dezvoltare regională pentru perioada 2007 – 2013 în structurile în care aceste programe au fost concepute şi convenite cu CE. Practic, Comisia Europeană recomandă României să-şi realizeze programul de dezvoltare în forma actuală. Adica, în organizarea administrativă cu 40 de judeţe plus Bucureşti. Ulterior, Johannes Hahn a lăsat să se înţeleagă că CE etse pregătită, după 2013, să sprijine autorităţile române în eforturile de a ajunge la cea mai eficientă structură.Mai mult, trebuie spus că politicile de dezvoltare şi finanţare de la nivelul fiecarui stat din UE au fost realizate pentru perioada 2007 – 2013. Tocmai din acest motiv, Johannes Hahn precizează că o modificare a organizării administrative înainte de expirarea acestei perioade ar avea impact asupra fondurilor europene pe care le primim prin Programul de Coeziune.

În plus, înainte de a începe un astfel de demers, ar fi fost normal ca autorităţile române să se consulte cu oficialii europeni. Ceea ce nu s-a întâmplat.

Sursa: www.jurnalul.ro

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: