Stiri – Citeste doar ceea ce merita

24 June 2011

Japonia: Procesul de reconstrucţie după cutremurul de la 11 martie va costa peste 140 de miliarde de euro

Filed under: Stiri Externe — Tags: , — Stiri @ 12:55

Procesul de reamenajare a infrastructurilor rutiere, a locuinţelor şi a altor construcţii distruse de cutremurul urmat de tsunami de la 11 martie va costa în jur 16,9 miliarde de yeni (147, 2 milioane de euro), a informat vineri guvernul japonez, citat de EFE, potrivit Agerpres.
Cifra a fost anunţată după reuniunile la care au participat reprezentanţii mai multor ministere şi ai celor nouă provincii afectate de dezastrele menţionate. Executivul nipon estimase la sfârşitul lunii martie un cost al reconstrucţiei cuprins între 16 şi 25 de miliarde de yeni.Din suma totală de 16,9 miliarde de euro, s-a anunţat că 10,4 miliarde de yeni (90, 6 milioane de euro) vor fi folosite pentru reconstrucţia caselor, magazinelor sau sediilor de corporaţii, iar alte 2,2 miliarde de yeni (19,1 milioane de euro) pentru amenajarea infrastructurilor de bază, cum ar fi şoselele şi porturile.
Valoarea acestor estimări este aproape dublă faţă de cele 9,6 miliarde de yeni (83,6 milioane de euro) utilizate pentru remedierea pagubelor produse în 1995 de seismul care a afectat provincia Kobe (din centrul Japoniei).
Calculul nu include însă fondurile ce vor fi folosite pentru remedierea stării de dezastru determinată de criza nucleară de la centrala de la Fukushima, astfel încât se estimează că valoarea totală a procesului de reconstrucţie realizat la nivelul întregii ţări va fi mult mai mare.

Sursa: www.cotidianul.ro

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: