Tags

, ,

Sony Handycam TD10 nu e pri­ma cameră video 3D de pe piaţa ro­­­mâ­nească. Există de câteva luni pri­­­ma serie de camere cu filmare tridimensională de la Panasonic, dar diferenţele între modelele pro­pu­­se de cei doi mari producători asi­­­­­a­­­­tici sunt substanţiale. Dacă la Panasonic obiectivul 3D se ataşează unei camere video cu un design obişnuit, după care ur­­­mează procedurile de calibrare, la Sony totul a fost refăcut de in­gi­neri. Cel puţin la acest prim model, ce­r­inţele tehnice sunt în de­fa­voa­rea designului, dar performanţele vi­deo devin mai importante.Dar ce au făcut inginerii Sony şi, mai ales, ce vrea să însemne „pri­ma cameră 3D Double Full HD”? Camera beneficiază de un sis­tem cu obiectiv du­blu, ce in­clu­de două dintre com­ponentele prin­cipale ale dispozitivului – două obiec­tive Sony G, doi senzori CMOS „Exmor R” şi două proce­soa­­re de imagine „BIONZ”. Graţie aces­tui sistem dual de înregistrare, nu este în­les­nită doar redarea 3D la rezoluţie FulHD pe un televizor. De asemenea, conţinutul 3D poate fi vizuali­zat fără a fi nevoie de oche­lari spe­cifici pe ecra­nul LCD 3D, Xtra Fine tac­til, de 3,5 inci al gad­getului. Aici ne oprim pu­ţin pentru a explica modul în care bu­toanele camerei ajută „jocul” 2D-3D. Practic, sunt câte două bu­toa­ne pentru filmare şi pentru redare. De menţionat că poţi urmări atât 3D, cât şi 2D ceea ce filmezi în funcţia tridimensio­nal. Pentru re­da­re, pe ecranul ca­me­rei există şi versiunea „highlight” care edi­tea­ză automat şi scur­tat toate fi­şi­e­re­le, adăugând şi co­loa­nă sonoră.

TD10 asigură un zoom optic x10 (stabilizare de optică de imagi­ne SteadyShot) pentru filmarea 3D şi x17 pentru filmare 2D. Ja­po­­ne­zii au lăsat clasicul buton de zo­om în partea superioară a ca­me­­­rei, dar au inclus această func­ţie şi pe ecranul tactil.

Tot ceea ce filmăm (sau fo­to­grafiem) cu această cameră este sto­cat pe memoria flash de 64 GB, la care se adaugă un card SDHC. În func­ţie de fiecare „nivel” al re­zo­lu­ţiei, timpul de înregistrare varia­ză, iar meniul este unul simplificat: pe ecranul tactil sunt doar şase pic­to­grame. Camera Sony Handycam TD10 poate fi achi­zi­ţionată la preţ de 7.000 de lei.

Sursa: http://www.jurnalul.ro

Advertisements