Stiri – Citeste doar ceea ce merita

11 July 2011

China impoziteaza “zero” veniturile pana la 500 USD

Filed under: Stiri Externe — Tags: , — Stiri @ 8:02

Plafonul de impozitare pe salariul lunar a fost ridicat la 3.500 de yuani (500 dolari) de la 2.000 de yuani, ceea ce inseamna ca statul chinez nu va percepe nicio taxa pentru veniturile obtinute in acest barem. Congresul National al Poporului (CNP) a decis modificarea pragurilor de impozitare in preajma aniversarii a 90 de ani de la infiintarea Partidului Comunist Chinz, masura care va intra in vigoare la 1 septembrie 2011. “In conformitate cu noua modificare, doar 7,7% dintre salariati vor trebui sa mai plateasca impozit la nivelul actual de 28%”, a declarat Wang Jianfan, director adjunct al departamentului de politica fiscala din cadrul Ministerul Finantelor, citat de publicatia chineza de limba engleza, China Daily.
Dupa introducerea noii cote de impozitare, Guvernul de la Beijing va incasa anual cu 160 miliarde yuani (22,85 miliarde USD) mai putin din impozitele pe venit. Noul prag de taxare a veniturilor reflecta faptul ca guvernul raspunde solicitarilor venite din partea opiniei publice, apreciaza Jia Kang, seful Institutului de Cercetare pentru Stiinta fiscala afiliat Ministerului de Finante.

Potrivit graficului alaturat, se poate constata ca in China, veniturile pana la 500 USD nu sunt impozitate, iar impozitele aplicate pentru acesta suma, raportat la valoarea totala, sunt nesemnificative.

China a introdus o lege impozitul pe venit in anul 1980 si a ridicat pragul de impozitare de la 800 yuani la 1.600 yuani in 2006. Apoi, in anul 2008, pragul a fost ridicat la 2.000 yuani. Chiar si asa, cresterea pragului ramane in urma cresterilor preturilor de consum. Impozitul pe venit a fost introdus ca o masura care a vizat, in cea mai mare parte, angajatii straini. Venituri din impozitul pe venitul personal au totalizat 483,7 miliarde yuani in anul 2010, comparative cu 41,4 miliarde yuani in 1999, potrivit datelor Ministerului de Finante chinez.

2 Comments »

 1. Buna
  Numele meu este Iacob Constantin si va scriu pentru ca as dori sa facem un schimb de linkuri – 3 way link exchange – in sensul ca eu voi pune linkul dumneavoastra pe http://iasi-anunturi.blogspot.com/ iar dumneavoastra imi adaugati un link catre http://iasi365.com cu titlul Iasi (fara diacritice).
  Astept raspuns de la dumneavoastra indiferent daca acesta este negativ sau pozitiv. Daca doriti sa facem schimbul doresc sa-mi spuneti titlul linkului dumneavoastra.
  Va doresc o zi buna si tot ce va doriti.

  Comment by Iasi — 11 July 2011 @ 14:45

 2. Buna ziua,

  As dorii sa stiu daca sunteti interesat de un schimb de link/post.

  Indiferent de raspuns astept email la office@online-anunturi.com

  O zi buna.

  Comment by Anunturi — 18 July 2011 @ 0:06


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: