Stiri – Citeste doar ceea ce merita

16 July 2011

Este posibil ca Microsoft sa renunte la Windows

Filed under: Stiri IT — Tags: , , — Stiri @ 10:22

Microsoft, cel mai mare producator de software din lume, ar putea renunța la denumirea de Windows pentru sistemele de operare lansate pe piata. Cu ocazia evenimentului World Wide Partner Conference, Microsoft a oferit cateva detalii interesante referitoare la modul de organizare a sistemelor de operare pe care le produce si chiar viitorul brandului Windows, un nume la care compania pare hotarata sa renunte in viitorul nu foarte indepartat.Microsoft tinteste catre un ecosistem unificat, care sa includa deopotriva sisteme PC, telefoane mobile, tablete si chiar televizoare. Totul pleaca de la ideea de a face disponibil intregul set de facilitati oferit unui utilizator PC, pentru orice produs pe care ruleaza un sistem de operare Microsoft, indiferent de formatul acestuia. Strategia are rolul nu doar de a permite folosirea unei interfete comune si usor de identificat pe orice categorie de dispozitiv, dar si de a facilita accesul la tehnologii cheie, cum ar fi Internet Explorer si alte componente ale sistemului de operare.

Aceasta tendinta de uniformizare a versiunilor de Windows pentru PC si smartphone va atinge in urmatorii ani chiar si consola xBox, schimbare ce va survenii odata trecerea acesteia la o noua generatie, in perioada anilor 2015 /2016.

Din informatii ramase inca neconfirmate, se pare ca numele acestui sistem de operare unificat ar putea sa fie unul cu totul nou, Microsoft decizand sa renunte la brandul Windows in favoarea unuia care sa reflecte mai indeaproape noua viziune a companiei.

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: