Stiri – Citeste doar ceea ce merita

16 July 2011

Traian Basescu a promulgat vineri Legea privind pensiile militarilor

Filed under: Stiri Economie, Stiri Politica — Tags: , , , , — Stiri @ 10:32

Astfel, seful statului a semnat, vineri, decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.1/2011 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala.  Pe 6 iulie, Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a decis ca sunt constitutionale dispozitiile Legii privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.1/2011 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala. CCR a constatat ca sunt neintemeiate criticile de neconstitutionalitate extrinseca formulate asupra dispozitiilor Legii de aprobare a OUG 1/2011, fiind respectate prevederile din Constitutie referitoare la conditiile de adoptare a ordonantelor de urgenta.

Curtea a solutionat obiectia de neconstitutionalitate a dispozitiilor Legii privind aprobarea OUG 1/2011 formulata de 131 de deputati apartinand grupului parlamentar al Partidului National Liberal si al grupului parlamentar al Partidului Social Democrat.

Cu unanimitate de voturi, Curtea a mai constatat ca sunt inadmisibile criticile de neconstitutionalitate intrinseca a dispozitiilor legii contestate intrucat autorii obiectiei de neconstitutionalitate nu au formulat o veritabila critica, ci au prezentat o analiza teoretica a unor decizii ale Curtii Constitutionale si ale Curtii Europene a Drepturilor Omului, fara a contesta continutul normativ al legii supuse controlului de constitutionalitate.

“Prin urmare, autorii obiectiei nu au respectat exigentele art.10 alin.(2) din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, potrivit carora sesizarile adresate Curtii Constitutionale trebuie sa fie motivate”, sustinea CCR.

Ordonanta de Urgenta 1/2011 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala a fost adoptata pe 21 iunie de Camera Deputatilor in forma promovata de Guvern, cu 168 de voturi favorabile, 116 impotriva si sapte abtineri, dupa ce niciun amendament la acest act normativ nu a fost acceptat.

Dupa acordarea votului, Ministrul Apararii, Gabriel Oprea le-a multumit parlamentarilor pentru votul acordat, aratand ca astfel “au ajutat Armata Romana”.

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: