Tags

, ,

Un exemplar a poposit pentru recenzie și la mine, iar impresiile le gasiți mai jos. Trebuie sa explic de ce am ales titlul. LG Optimus Black este un smartphone cu Android 2.2 FroYo single core cu ecran IPS de 4 inch cu rezoluție 480×800 pixeli, procesor tactat la 1 GHz, 512 MB RAM, camera foto de 5 Megapixeli care filmeaza HD, camera secundara pentru apeluri video de 2 Megapixeli, baterie de 1.500 mAh. Toate aceste date tehnice il fac un rival pentru Samsung Galaxy S sau HTC Desire, dar aceste modele au avut un an de grație in 2010 și in 2011, deja avem alte așteptari. Normal ca LG joaca și in hora dual-core cu LG Optimus 2X și Optimus 3D – nu am auzit cifrele de vanzari, dar banuiesc ca sunt decente.

A. Puncte tari
O sa reliefez punctele tari și slabe ale terminalului sud-coreean.
1. Ecranul de 4 inch cu rezoluție 480×800 pixeli cu tehnologie IPS LCD. Este cel mai luminos display pe care il poți achiziționa din piața. Singurul care il depașește este SuperAMOLED Plus de pe Samsung Galaxy S II ce vine cu un contrast mai bun. Se vede excelent, dar in lumina soarelui sufera datorita efectului de oglinda.

2. Hardware – procesor de 1 GHz, 512 MB RAM, 2 GB ROM, microSD de pana la 32 GB și accelerator grafic PowerVR SGX530 GPU. Ruleaza Android 2.2 FroYo și este promisa trecerea la 2.3 Gingerbread in viitorul apropiat, poate in aceasta vara. Nu va intampina probleme la aplicațiile din Android Market – peste 250.000 și nici cu adoptarea Gingerbread nu vor fi probleme.

3. Interfața – imi place cum LG face customizarea ROM-urilor sale Android. Se pastreaza mult din ideea inițiala. Aplicațiile instalate din Market sunt dispuse distinct. Aranjarea celor 7 ecrane de home se face ușor, intuitiv. Un launcher dedicat aduce un plus de viteza, dar se pierde la stabilitate.

4. Conectivitate – pachetul este complet și pe langa 3G cu viteze de pana la 7.2 Mbps, Wi-Fi b/g/n, Wi-Fi hotspot, bluetooth 2.1, microUSB, jack de 3.5 mm avem și Wi-Fi direct plus DLNA. Nu i se poate reproșa nimic la acest capitol. Nu pierde semnalul indiferent in ce poziție il țineți și se aude excelent.

5. Camera foto/video – are un senzor de 5 Megapixeli și unul la camera secundara de 2 Megapixeli ce ar trebui sa ofere calitate in apelurile video. Filmeaza HD la 30 fps și aveți mostre video și foto.

6. Autonomia – sunt obișnuit ca telefoanele Android la o folosire continua sa scada repede in nivel al bateriei. Optimus Black nu face rabat de la acest deziderat, dar parca ar fi de menționat un plus. Rezista mai mult fara a fi nevoie sa parcurgeți un set de etape.

B. Puncte slabe
Sa trecem și la parțile mai puțin bune.
1. Android 2.2 FroYo in dauna lui 2.3 Gingerbread. Așteptam sa vina update-ul ca sa taime acest incovenient.

2. Prețul – costa mult la unele magazine online – in jur de 2.000 de lei fiind mai scump decat LG Optimus 2X ce ofera un procesor dual-core la 1 GHz, 8 GB spațiu de stocare și camera foto de 8 Megapixeli care filmeaza full HD. Cea mai buna oferta este la Orange unde il gasiți la 77 de euro cu Pantera 20 (29 euro/lunar cu 200 de minute naționale, 1200 de minute in rețea, 900 de sms-uri și 50 MMS-uri, 350 MB trafic de internet inclus plus My Smartphone 10 care ofera inca 500 de MB trafic de internet).

Advertisements