Tags

, ,

Nokia N9 a fost prezentat oficial si in Romania, in cadrul unei conferinte de presa organizata de companie. In cadrul evenimentului de prezentare am putut admira si un exemplar functional de Nokia N9, ruland versiunea pentru smartphone a sistemului MeeGo, bazat pe platforma Qt, folosita in prezent pe peste 100 milioane de telefoane Nokia din intreaga lume. Drept urmare, disponibilitatea aplicatiilor pentru MeeGo nu ar trebui sa fie o problema, platforma software comuna inlesnind adaptarea acestora pentru noul sistem de operare. Nokia N9 se face remarcat printr-o constructie supla, lipsita de puncte de imbinare. Carcasa de tip unibody este confectionata dintr-o singura bucata de plastic policarbonat, in care toate componentele sunt montate prin spatiul acoperit in cele din urma de ecran. Card-ul SIM este instalat intr-un compartiment accesibil deasupra ecranului, de unde poate fi accesat fara a fi nevoie sa oprim telefonul.Pe langa obtinerea unei greutati mai reduse decat in cazul unei carcase metalice, plasticul policarbonat are si avantajul unei rezistente minime la propagarea semnalelor radio, imbunatatind calitatea semnalului GSM si Wi-Fi.

Ecranul AMOLED de 3.9 inch se afla in contact direct cu panoul Gorilla Glass, imaginile aparand la acelasi nivel cu acesta si nu dedesubt, cum este cazul multor modele smartphone. Finisajul antireflexie a fost optimizat pentru a permite alunecarea usoara a degetelor pe suprafata ecranului si nu scoate prea mult in evidenta urmele de amprente.

Desi probabil nu este in versiunea finala, interfata sistemului de operare este redata fluid si pare bine finisata din punct de vedere estetic. Incarcarea aplicatiilor la prima utilizare nu este chiar imediata, dar odata deschise acestea raman in memoria RAM, putand fi readuse in prim plan fara timpi aditionali de asteptare.

Nokia N9, primul smartphone bazat pe sistemul de operare MeeGo, tocmai a fost anuntat in Singapore, cu ocazia evenimentului Nokia Communications 2011.

Advertisements