Stiri – Citeste doar ceea ce merita

6 August 2011

70.000 de romani si-au depus CV-urile pentru un job in strainatate

Filed under: Stiri Economie, Stiri Externe — Tags: , , , — Stiri @ 13:24

In iulie, aproximativ 70.000 de romani si-au depus CV-urile pentru un job in strainatate, numarul doritorilor fiind de doua ori mai mare decat numarul de joburi existente pe piata. Astfel, romanii trimit zilnic peste 2.200 de CV-uri in strainatate. potrivit site-ului Tjobs. Luna trecuta au fost disponibile 36.000 de joburi in strainatate. Pentru aceste posturi si-au depus CV-urile mai bine de 67.000 de romani. Multi dintre ei au optat pentru mai multe posturi.Cei mai multi dintre romani aplica pentru locuri de munca in constructii, agricultura si turism.

Romanii, care vor sa plece la munca in afara tarii, isi pot depune CV-urile in acest moment pentru aproape 16.000 de slujbe. Cele mai multe posturi vacante sunt in domeniul sanitar, 3.300. Se cauta de la asistente si infirmiere pana la medici specialisti pentru clinici private de renume.

Si in sectorul hotelier, strainii pun la bataie 2.600 de joburi. Angajatorii din strainatate ofera si peste 1.400 de posturi in agicultura, 1.100 de joburi in transporturi, aproape 2.000 pentru activitati de ingrijire a batranilor si copiilor si aproape 1.000 de posturi in constructii. In plus, 800 dintre joburile vacante sunt in restaurante si peste 500 pe vase de croaziera.

Tarile cu cele mai multe oferte de munca pentru romani sunt Marea Britanie, cu 4.700 de oferte, Germania cu 1.621 de joburi, Grecia cu 1.500, sau Italia si Spania cu aproape 1200 de oferte.

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: