Tags

,

Trei explozii solare din ultimele zile au determinat guvernul american sa ia masuri de securitate. Oamenii de stiinta au avertizat autoritatile sa foloseasca precaut satelitii, telecomunicatiile si echipamentul electric si de asemenea sfatuiesc guvernul american sa se pregateasca pentru o eventuala intrerupere a functionarii acestora in urmatoarele zile. “Furtuna magnetica ce se formeaza va fi probabil de nivel moderat, chiar puternic” a declarat Joseph Kunches, cercetator la Space Weather Prediction Center, SUA, potrivit scientificamerican.com.

Efectele furtunilor solare au avut un impact major in trecut.In 1989, o furtuna solara a lasat sase milioane de oameni din Canada fara curent electric timp de cateva ore. Totusi cea mai mare furtuna solara s-a inregistrat in 1859 cand operatorii de telegraf au avut probleme majore.

O furtuna de magnitudine silmilara ar putea provoca astazi pagube in valoare de peste 2.000 de miliarde de dolari, potrivit unui raport al Consiliului National de Cercetare din SUA.„Furtunile solare din aceasta saptamana nu vor avea nici pe departe impactul celei din 1859″, sustine Kunches.