Tags

,

Al Qaida din Irak a anuntat ca, incepand cu aceasta luna, vor demara o “campanie” de 100 de atentate pe teritoriul Irakului. Si asta, pentru a razbuna moartea liderului lor Ossama Ben Laden si a altor responsabili ai retelei teroriste. Ei au anuntat acest lucru printr-un comunicat publicat pe internet. Statul islamic din Irak a precizat ca aceasta campanie a debutat la 15 august. La aceasta data, o serie de atentate au avut loc in 18 localitati din Irak, facand 74 de morti si peste 300 de raniti. Aceasta zi a fost cea mai sangeroasa, incepand din luna mai 2010. Insa, pana acum nu au fost revendicate in mod explicit atacurile teroriste, care au avut loc pe teritoriul irakian.Campania de atentate, intitulata “Razbunare pentru seicul Ossama ben Laden si alti inalti responsabili”, a inceput la mijlocul lui august. “Ramadanul incepe la 1 august si se va incheia dupa comiterea a 100 de atentate”, potrivit comunicatului, publicat pe site-ul jihadist Honein.

“Aceste atentate presupun raiduri, operatiuni-martir (atentate sinucigase), bombe (plasate) pe drumuri, atacuri cu pistoale cu amortizor si ambuscade in toate orasele, zonele rurale si in provincie”, se atrage atentia in comunicat.

In data de 15 august, o serie de atentate au avut loc in 18 localitati din Irak, facand 74 de morti si peste 300 de raniti, transformand aceasta zi in cea mai sangeroasa incepand din luna mai 2010.

Vineri noaptea, in sudul si vestul Bagdadului au fost impartite afise care faceau apel la localnici sa se ralieze statului islamic din Irak si sa lupte impotriva armatei americane.

Advertisements