Tags

, ,

1. Design – un telefon de 148 grame și 11.3 mm grosime sta mai bine in mana decat unul de 8.5 mm și 116 grame. Amandoua și ma refer la Sensation și SGS II au 4.3 inch. HTC a ales un design unibody cu margini rotunjite mai pronunțat. Pur și simplu daca le ai pe amandoua, iți va place mai mult cum au ales sa deseneze HTC-ul și mai ales ca materialele din care este fabricat au un nivel calitativ mai pronunțat. Lipsește carcasa de plastic foarte slim de la Samsung.

  1. 2. Ecranul– Samsung Galaxy S II vine cu Super AMOLED de generație a doua, iar Sensation cu S-LCD. Este evident ca SGS este in avantaj, dar rezoluția HTC-ului iese in evidența atunci cand faceți browsing spre exemplu. 540×960 pixeli fața de 480×800 pixeli și victoria este adjudecata de HTC. Nexus Prime care se pare ca va fi fabricat de Samsung va deschide balul pentru o alta rezoluție uimitoare pentru un telefon mobil de 1280×720 pixeli.3. Hardware – HTC trebuia sa includa 1 GB de RAM ca pe HTC Evo 3D și sa puna macar 8 GB memorie interna pe langa microSD-ul de 32 GB. Are doar 1.1 GB ROM, am instalat o suma de jocuri și aplicații – intre 25 – 30 și nu am atins limita pe spațiul ROM ca sa trec pe microSD. In testul facut cu Quadrant pica in fața SGS și asta pentru ca interfața Sense UI 3.0 consuma resurse, dar și puncteaza fața de TouchWiz care nu este deloc user friendly. Apropo, se pot obține screenshot-uri cu interfața Android 2.3.4 Gingerbread prin apasarea concomitenta a butonului de Power și a celui de Home. Aceeași combinație funcționeaza și pe HTC ChaCha.

           4. Camera foto – aș inclina sa spun ca este poate cea mai performanta camera foto de pe vreun telefon mobil in acest moment. Și SGS sau LG Optimus 2X se descurca foarte bine, dar senzorul camerei de pe Sensation are o funcție macro care te da pe spate prin calitatea imaginilor captate. Camera se deschide rapid și nu exista niciun lag pana imaginea este captata dupa apasarea butonului dedicat din interfața. Nu strica sa aiba un buton dedicat pe carcasa laterala.

           5. Autonomie – toate telefoanele dual-core stau la fel de prost și obții 12 ore doar daca ești puțin temperat in accesarea internetului via 3G sau Wi-Fi, GPS sau redare de conținut media.

Advertisements