Tags

, , , ,

Proprietarii care isi reabiliteaza termic locuintele pe propria cheltuiala vor putea beneficia, incepand cu 1 ianuarie 2012, de o scutire de la impozitul local aferent imobilului respectiv pe o perioada de sapte ani, conform unor modificari aduse de Guvern Codului fiscal, a anuntat marti premierul Emil Boc. El a precizat insa ca pentru aceasta scutire beneficiarul va trebui sa obtina si validarea consiliului local al localitatii unde isi are proprietatea respectiva.
“Proprietarii de apartamente care isi realizeaza reabilitarea termica a apartamentului, conform certificatului energetic, vor putea beneficia de scutirea platii impozitului pe imobil timp de cel putin sapte ani, prin decizie a consiliului local. In cadrul modificarilor la Codul fiscal, am adoptat acest lucru, pentru a incuraja proprietarii sa isi faca reabilitarea termica a imobilelor, a blocurilor de locuit, a apartamentelor. Faci o cheltuiala, dar minimum sapte ani esti scutit de plata impozitului pe casa, daca faci reabilitarea termica, conform certificatului energetic. Urmeaza doar sa te duci cu factura la finante si sa ti se faca aceasta scutire pe minimum sapte ani de zile. Acest lucru trebuie validat insa si de consiliul local in localitatea in care iti ai proprietatea”, a spus Boc.

De asemenea, in aceleasi conditii vor putea fi scutiti de la plata impozitului pe o perioada de cinci ani si proprietarii care renoveaza fatadele cladirilor pe care le detin, pe cheltuiala proprie.
“Timp de cinci ani pot beneficia de scutirea impozitului pe cladire si cei care fac reabilitarea din punct de vedere arhitectural sau al repararii fatadelor cladirilor, pe banii lor”, a precizat premierul.

In context, el a subliniat ca Guvernul a creat doar cadrul legal pentru ca autoritatile locale sa poata acorda scutirile de impozite.
“Noi nu putem impune de la centru acest lucru, dar am creat cadrul”, a afirmat seful Guvernului.

 

Advertisements