Tags

, , , ,

Majorarea salariilor pentru bugetari anul viitor va depinde strict de resursele bugetare și nu vor fi lansate promisiuni in acest sens daca nu exista perspectiva unei creșteri economice de 3,5%, a declarat saptamana trecuta premierul Emil Boc. BNR a anunțat ieri ca e posibil ca estimarea de crestere economica pentru anul viitor sa fi revizuita semnificativ in jos, la 2,5%. Saptamana trecuta Emil Boc declara ca majorarea salariilor pentru bugetari anul viitor va depinde strict de resursele bugetare și nu vor fi lansate promisiuni in acest sens daca nu exista perspectiva unei creșteri economice de 3,5%.”Daca vom avea perspectivele respectarii indicatorilor macroeconomici, așa cum sunt astazi, de 3,5% creștere economica in 2012, putem discuta de o perspectiva mai optimista la Legea salarizarii. Daca aceste lucruri insa nu se vor confirma, nu vom avea lucruri noi, dar nu se va pune problema diminuarii drepturilor existente. Ne vom intinde atat cat ne este și ne permite plapuma”, declara Boc la postul public de televiziune.

Ieri economistul-sef al BNR, Valentin Lazea a anunțat ca “perspectivele de crestere economica ar putea sa necesite revizuiri in sens descendent, avand in vedere contextul international si pierderea de tractiune a exporturilor, spre 2,5% in 2012”. Mai simplu spus in 2012 Romania mai mult ca sigur ca nu va avea o creștere economica de 3,5% și prin urmare potrivit declarațiilor lui Emil Boc nici salariile nu vor crește. Vestea buna, daca ar fi sa-l citam pe Emil Boc, este ca nici nu vor scadea.

Și cresterea pensiilor anul viitor ar putea ramane doar un vis, sustine ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu. Acesta a declarat ca majorarea este prevazuta in strategia fiscala, insa totul depinde de situatia economica a Romaniei. Daca vor exista probleme in aceasta privinta, ideea majorarii va fi abandonata.

El a declarat ca in acest moment situatia este incerta. “In momentul acesta nu pot sa va spun da sau nu. E in strategia fiscal-bugetara, exista o intentie in sensul acesta. Daca lucrurile merg prost, nu se vor face”, a conchis ministrul Muncii.

In urma cu doar cateva luni, premierul Emil Boc dadea asigurari ca pensiile vor creste in 2012, in conditiile in care, spunea seful Executivului, exista bani suficienti pentru acest lucru.

 

Advertisements