Stiri – Citeste doar ceea ce merita

16 September 2011

90% dintre romani nu au incredere in Guvern iar 89%, in presedinte

Filed under: Stiri Social — Tags: , , — Stiri @ 7:56

Romanii nu au incredere in politica si o evita, dar 73% cred in Biserica, potrivit studiului “Implicarea Bisericii in politica”, lansat, joi, de Fundatia Soros. Potrivit studiului, 8% dintre cetateni au incredere in partide politice, alti 8% in Parlament, 10% in Guvern si 14% in Presedintie, ca institutie.

“Doar 19% dintre romani spun ca se simt apropiati de o formatiune politica si numai 29% mai sunt interesati de politica in general. Este adevarat ca niciodata acesti indicatori nu au fost foarte buni, dar sunt cele mai scazute procente inregistrate in ultimii 15 ani de seriile de sondaje ale Fundatiei Soros Romania”.

Biserica ramane pe primul loc in topul increderii in institutii, dar si in acest caz procentul este mai mic comparativ cu anii anteriori (de la 85 la 73%).

Seful statului se bucura de increderea a doar 11% dintre cetateni, fata de 84% care nu au incredere in Traian Basescu, iar in guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, au incredere 30% dintre romani.

1 Comment »

  1. Este un adevăr. Însă ce vom reuși prin această neîncredere PASIVĂ ? Prin această indolență civică, grație căreia suntem martori la evenimente nedorite, care ne creează un destin pe care nu-l vrem? Puțin le pasă celor nedoriți de opiniile noastre. Ei știu că suntem un popor laș, tot la fel de lipsit de inițiative precum de încredere. În ultimă instanță, pasivitatea asta mioritică va primi un răspuns. Dacă voi nu mă vreți, nu vă vreau nici eu, va spune Băsescu și-și va face de cap fără să mai întrebe pe nimeni.

    Comment by Lucian Bureriu — 16 September 2011 @ 8:12


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: