Tags

, ,

Romania se afla pe locul doi, intrecuta doar de Coreea de Sud, in topul vitezei de acces la internet, clasament in care Germania se afla abia pe locul 22, iar Statele Unite ale Americii pe locul 26, conform unui material publicat de NYTimes si citat de Agerpres.

Potrivit ultimului clasament mondial realizat de compania Pando Networks, pornind de la vitezele de descarcare ale fisierelor mari de pe internet, Coreea de Sud este pe primul loc al vitezei, urmata de Romania si de Bulgaria.

Viteza medie de descarcare de pe internet in Coreea de Sud este de 17,20 Mbps, in timp ce in Romania s-a ajuns la 15,27 Mbps, in timp ce in SUA este de doar 4,81 Mbps.

Ungaria s-a plasat la randul sau in fata SUA, cu viteza medie de descarcare de 4,87 Mbps, in timp ce Franta si Marea Britanie s-au plasat chiar mai jos, cu 4,71 Mbps si respectiv 4,67 Mbps.

In ceea ce priveste viteza de descarcare raportata pe aglomerari urbane, orasele din Coreea de Sud ocupa 10 locuri dintr-un clasament de 12 in care Bucurestiul se afla pe locul 8 cu o viteza medie de 21 Mbps.

Acest clasament a fost realizat de Pando Networks pornind de la 27 de milioane de descarcari de pe internet de la 20 de milioane de calculatoare din 224 de tari, in primele 6 luni ale acestui an.

 

Advertisements