Tags

,

Satelitul de 6 tone care ar fi trebuit sa se prabuseasca vineri pe Pamant si-a incetinit caderea. NASA a anutat ca bucati din UARS ar putea lovi Terra in weekend.

Agentia spatiala americana a precizat ca satelitul si-a schimbat pozitia pe orbita, ceea ce determina o cadere mai lenta. NASA sustine ca acum si Statele Unite sunt in pericol de a fi lovite de resturile satelitului dezafectat.

Printre zonele cu factor ridicat de risc se numara si nord-vestul Italiei. Expertii au recunoscut ca e posibil ca o bucata de satelit sa loveasca pe cineva.

“Toti ne-am gandit ca probabilitatea ca cineva sa fie lovit este foarte scazuta, dar indiciile spun ca nu poate fi exclusa”, spune William Ailor, expert Corporatia Spatiala.

Un astronom amator sustine ca a surprins deja imagini cu aparatul, in urma cu o saptamana, in nordul Frantei. Satelitul este de marimea unui autobuz, dar se va dezintegra aproape in totalitate din cauza frecarii cu aerul.

Aproximativ 26 de componente vor ajunge totusi intacte la sol. Ele cantaresc, impreuna, putin peste 500 de kg, iar cea mai mare bucata va avea, probabil, 150 de kilograme.

 

Advertisements