Stiri – Citeste doar ceea ce merita

25 November 2011

Salarii si pensii inghetate in 2012

Filed under: Stiri Economie, Stiri Politica, Stiri Social — Tags: , , , , — Stiri @ 18:35

Guvernul a aprobat, vineri, proiectul de buget pentru anul viitor, documentul urmand sa fie transmis Parlamentului spre dezbatere si adoptare. Conform legii, proiectul de buget pentru anul urmator trebuia transmis Parlamentului de catre Guvern pana la 15 octombrie, dar Executivul a sustinut ca a asteptat finalizarea negocierilor din aceasta toamna cu Fondul Monetar International si prezentarea de catre Comisia Europeana a prognozei de crestere economica pentru anul viitor inainte de a aproba bugetul. Proiectul de buget pregatit de Guvern prevede inghetarea pensiilor pe intreaga perioada a anului viitor, fara indicii de majorare a acestora si a salariilor in al doilea semestru. Exista insa si ministere si institutii pentru care s-au gasit bani in plus. Astfel, Ministerul Sanatatii va primi cu peste 600 de milioane de lei fata de acest an, in timp ce bugetele de la Transporturi sau Finante vor fi suplimentate cu sume ceva mai mici.

Lista institutiilor care vor avea bugete mai mari in 2012 continua cu Administratia Prezidentiala, dar si cu cele doua servicii de informatii, SRI si SIE.

Sunt insa si ministere care vor primi mai putini bani in 2012. De exemplu, Ministerul Administratiei si Internelor va avea un buget redus cu aproape 2 miliarde de lei, in timp ce Ministerul Muncii va primi cu circa un miliard de lei mai putin fata de bugetul din acest an.

Bugetul general consolidat pentru anul viitor a fost construit pe venituri totale de 195,3 miliarde lei si cheltuieli totale de 206,5 miliarde lei, care conduc la un deficit nominal de 11,2 miliarde lei, reprezentand 1,9% din PIB pe metodologia cash si sub 3% pe standarde europene.

Crestere economica este estimata in intervalul 1,8% si 2,3%.

 

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: